top of page

PALVELUT

ARKEOLOGISET VEDENALAISINVENTOINNIT

Kunnallisiin vesirakennushankkeisiin ja kaavoitusprosesseihin liittyvät arkeologiset vedenalaisinventoinnit työllistävät yritystämme eniten. Tarjoamme asiakkaillemme inventoinnin esiselvitykset, kenttätyöt ja raportoinnin kokonaisuudessaan "samassa paketissa". Näin varmistamme laadukkaat, kustannustehokkaat työsuoritteet sekä asiakastyytyväisyyden. Analysoimme myös muiden luotausoperaattoreiden tuottamaa viistokaiku- ja monikeilaluotausdataa arkeologisissa muinaisjäännösselvityksissä.

VIISTOKAIKULUOTAUKSET JA TUTKIMUSSUKELLUKSET

Viistokaikuluotaukseen käytämme StarFish 452F Pro 450 kHz:n yksitaajuusluotainta oheislaitteineen. Kevyt ja helposti liikuteltava kalustomme soveltuu erityisesti matalien vesialueiden pohjankartoitukseen. 

Suoritamme ammattitaidolla erityyppiset tutkimus- ja työsukellukset omavaraisilla kevytsukeltajan paineilmalaitteilla. Suunnittelemme sukellukset huolella etukäteen ja noudatamme koulutuksen ja lainsäädännön mukaisia turva- ja varomääräyksiä. Työveneenä ja sukellustukialuksena käytössämme on 5-metrinen avo-RIB-vene.

Dokumentoimme vedenalaiskohteet ensisijaisesti videokuvaamalla. Käytämme kuvaukseen täysteräväpiirtotekniikkaa.

DRONE-KUVAUKSET

Maalla ja ranta-alueilla sijaitsevien arkeologisten kohteiden yleisdokumentoitiin, -kartoitukseen ja etsintään hyödynnämme nykyaikaista 4K-kuvauskopteritekniikkaa. "Dronea" käytämme esimerkiksi matalissa rantavesissä sijaitsevien ja muiden sijainneiltaan haastavien kohteiden video- ja still-kuvadokumentointiin. Tarjoamme drone-palveluita myös muiden alojen toimijoille ja yrityksille.

KONSULTOINTI- JA ASIANTUNTIJAPALVELUT

Palvelemme laaja-alaisesti vedenalaisen arkeologian, konservoinnin ja tutkimussukellustoiminnan parissa. Annamme mielellämme tarkempia lisätietoja palveluistamme: 

 

info (at) ark-sukellus.fi

bottom of page